Els desastres relacionats amb el clima es fan més freqüents

En els darrers vint anys s'han cobrat de mitjana 30.000 vides a l'any

24.11.2015 | 00:00

La freqüència dels desastres relacionats amb el clima està augmentant sense cap dubte, ja que en els últims vint anys s'han cobrat una mitjana anual de 30.000 vides i han causat més de 4.000 milions de ferits o damnificats, segons un informe publicat pel CRED, un organisme especialitzat de l'ONU que recull i analitza aquesta informació a escala mundial.
Els desastres atribuïts cada any a fenòmens climàtics han estat 335 de mitjana, que representa el 14% més que en el decenni anterior i el doble que en el període 1985-1995.
"Els països més pobres són els més afectats per l'impacte econòmic dels desastres, tant en relació a la mida de les seves economies com de les seves poblacions", va declarar la responsable de l'Oficina de Nacions Unides per a la Reducció de Desastres, Margareta Wahlstrom.
Les evidències permeten anticipar que els desastres vinculats al clima "augmentaran amb el temps", va comentar l'experta en la presentació de l'informe com a avantsala de la cimera mundial sobre el canvi climàtic (COP21) que començarà d'aquí a una setmana a París.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema