Navàs dedica el Mercat de l'Estraperlo de dissabte al món del vi i de la vinya

Hi haurà una xerrada de l'enòleg Joan Soler, que estarà acompanyada d'un tast de vins

26.11.2015 | 00:00
Hi haurà parades de vins, formatges, mel i aliments de temporada

Aquest dissabte, 28 de novembre, es farà la segona edició del Mercat de l'Estraperlo a Navàs. Les parades es muntaran a la plaça de Gaudí, al costat del mercat setmanal del poble, en horari de les deu del matí a les quatre de la tarda.
En aquesta ocasió, el Mercat de l'Estraperlo estarà dedicat al món de la vinya i el vi, amb una xerrada a càrrec de l'enòleg Joan Soler, que parlarà sobre la vinya amb varietats autòctones al Bages i elaboració de bon vi amb mitjans domèstics, seguit d'un tast.
El Mercat de l'Estraperlo és una iniciativa del grup Ecoxarxa del Bages, petits productors que treballen els seus productes ecològics i participen gairebé en tot el procés de producció.
Així es poden trobar vins, formatges, mel, aliments de temporada, melmelades, productes manufacturats i serveis. Els productors es poden intercanviar els seus productes, però també es venen al públic en general.
Per ambientar el Mercat d'Estraperlo es farà una foguera i una paella d'arròs vegetariana per dinar. Cap a les 4 de la tarda es donarà per acabada la trobada.
Ecoxarxa del Bages és un col·lectiu de persones que volen cobrir les seves necessitats localment a través de l'intercanvi directe amb l'objectiu d'establir unes relacions comercials més justes, properes i transparents. D'aquesta manera, el col·lectiu assegura que "les persones són menys vulnerables a les pressions i interessos dels poders econòmics, es diguin bancs, grans cadenes de producció o de distribució".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema