La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Màlaga va concedir ahir el tercer grau o règim de semillibertat a la tonadillera Isabel Pantoja, condemnada a dos anys de presó per blanqueig de capitals.

Això permetrà a Pantoja abandonar en períodes preestablerts la presó d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla), on roman des del 21 de novembre del 2014.

Fonts penitenciàries han explicat que per gaudir del règim de semillibertat encara s'ha de pronunciar la junta de tractament, que es reuneix, en aquesta presó, cada dijous. Tanmateix, Pantoja gaudirà d'un permís ordinari de sis dies que podria fer-se efectiu des del pròxim dilluns.

Correspon a Institucions Penitenciàries autoritzar si l'artista pot tenir lliures els caps de setmana i només acudir a presó a dormir de dilluns a dijous o, alternativament, la junta de tractament pot fins i tot aprovar, per activitat professional, la modalitat de control telemàtic o la llibertat vigilada.

En l'acte judicial s'explica que Pantoja, "que és delinqüent primària", ha complert més de la meitat de la condemna i "té suport familiar i posseeix ingressos econòmics procedents de les seves activitats professionals i artístiques". També assenyala que concorren les circumstàncies de bon comportament a la presó i una bona evolució personal.