La catalana Anna Domingo és una enamorada de les altures. Ha treballat per als edificis més emblemàtics de Nova York, l'Empire State Building i el Rockefeller Center, i actualment és la responsable de màrqueting de The View from the Shard, el mirador del Shard, un gratacel del centre de Londres.

Tant l'edifici, amb una alçària de 309 metres, com el seu mirador són els més alts d'Europa. Una de les apostes de Domingo és convidar una colla castellera perquè hi actuï dalt de tot. "La imatge seria preciosa", afirma. "Som una atracció relativament nova", explica en una entrevista amb l'ACN.

Tot i la seva curta edat -l'edifici es va acabar el dia 30 de març del 2012-, el mirador va rebre un milió de visitants el primer any.

"Ara mateix no tenim data concreta per a l'actuació, però estem molt il·lusionats", diu Domingo.

La fixació dels castellers pels gratacels més emblemàtics no és nova. L'any 2012, els castellers de Vilafranca ja van construir un castell a la vintena planta d'un edifici situat davant de l'Empire State Building de Nova York. La petja catalana també inclouria el català a les guies multimèdia del Shard, que s'afegiria als idiomes ja existents: les principals llengües europees, l'àrab, el xinès i el japonès. Domingo explica que treballen estretament amb la Generalitat per difondre la cultura catalana al país.