Quan es compleixen cent anys del seu naixement, el proper dia 12, al poble natal de Frank Sinatra, a Hoboken, a Nova Jersey, encara segueix viu el record del jove Franky com el de l'únic alumne que arribava a classe en Cadillac durant els anys de la Gran Depressió als Estats Units. Fill de la immigrant italiana més influent de la petita localitat amb vistes a la imponent illa de Manhattan, a Sinatra el recorden com un nen "mimat" que es va oblidar de seguida els seus orígens quan es va convertir en la veu més reconeixible de tots els temps, sempre segons els veïns i experts amb què va parlar Efe en carrers que el van veure créixer.

"Naturalment, cada vegada queden menys persones al poble que el coneguessin personalment, però el record que s'ha transmès és el d'un noi a la família del qual les coses no anaven malament, que estava molt mimat i era la nineta dels ulls de la mare", explica Robert Foster, el director del Hoboken History Museum, que amb motiu del centenari dedica a Sinatra una exposició especial. "Els veïns mai li van perdonar que es cregués més important que el mateix poble. Aquest és un lloc relativament petit i és difícil pair que el teu veí sigui Sinatra", justifica Foster sobre el record "agredolç" dels veïns cap a la seva gran estrella.

"Si volia una cosa només havia de demanar-ho a la seva mare, una dona italiana capaç d'aconseguir qualsevol cosa", explica Valery, veterana voluntària del museu, font de coneixement popular sobre l'obra de Sinatra, que explica la importància en el desenvolupament de la personalitat de Frank de la seva mare Dolly Garaventa, que va arribar sent una nena d'un poble de Gènova i pel seu fort caràcter i determinació es va convertir en la persona més influent de la comunitat italiana a Hoboken, on el govern local estava dominat per irlandesos.