Més de mig centenar de parades ompliran la plaça Major i la Baixada de la Seu de Manresa durant aquest cap de setmana amb motiu de la Fira de Santa Llúcia. El tió solidari, el trenet que recorre el nucli antic i el pessebre vivent també hi tindran protagonisme.

La fira rebrà, avui i demà, la visita del Lluquet i el Rovelló dels Pastorets dels Carlins; es farà la tradicional ofrena de ciris de Santa Llúcia a la Seu; una activitat de tricicles reciclats, i funcionarà un trenet per als més menuts al parc de la Seu. A la plaça Major hi haurà un taller de torn de fang i actuacions nadalenques. Els infants podran fer cagar el tió gegant avui a les 11 del matí; demà a les 10 del matí, i a les 4 de la tarda dels dos dies. Caldrà portar un aliment o fer un donatiu d'1 euro i recollir un tiquet a la plaça. De les 5 de la tarda a les 8 del vespre, els dos dies, s'ha organitzat un taller de cares de Nadal als porxos de l'ajuntament, i a les 7 de la tarda la mainada podrà gaudir d'espectacles de titelles al vestíbul de l'ajuntament. Una xocolatada per als infants, avui, a les 8 del vespre, als porxos de l'Ajuntament, i, demà diumenge, balls del Grup de Dansa Cor de Catalunya, a 2/4 d'1 del migdia a la plaça Major, són altres activitats paral·leles a la fira.

També tant avui com demà, el pessebre vivent torna al carrer del Balç. Estarà obert de les 5 de la tarda a les 8 del vespre. Enguany, l'entrada serà pel Pou de la Gallina i se sortirà per la Baixada del Pòpul, per continuar els quadres cap a la Seu, a la sala gòtica. El preu de l'entrada és de 3 euros, i és gratuït per als infants menors de cinc anys.