Ningú ha donat sentit a un vestit d'Armani com ell a American Gigolo (1980). Hollywood ha canviat molt des d'aleshores, sosté Richard Gere en una entrevista en què el galant per excel·lència del cinema dels 80 i 90 revela que, entre les seves prioritats vitals, la paternitat ocupa el primer lloc. "El més important de la meva vida és el meu fill. Tinc una feina excel·lent que encara em proporciona reptes des del punt de vista creatiu, i això és fantàstic, però no és la vida", reflexiona l'actor, que aquesta setmana estrena als cinemes espanyols el film Invisibles, la crua i minimalista història d'un sense sostre a Nova York, que Gere produeix i protagonitza, donant curs a les seves doble faceta d'actor i activista humanitari.

Nascut a Philadelphia l'any 1949, Gere és el segon de cinc germans. "Estem molt units, de fet, just abans de venir a Madrid ens hem reunit a Boston per celebrar l'aniversari de la meva germana petita", apunta. "Vam créixer com una família normal de classe mitjana. Els diners mai van ser un problema, en teníem prou, però tampoc era l'objectiu. El meu pare tenia dues feines i la mare era mestressa de casa i va criar sola els seus cinc fills. Era així per a la majoria de la gent que m'envoltava en aquella època, posterior a la Segona Guerra Mundial", rememora l'actor.

Adolescent aficionat a la música i la gimnàstica, més que a l'actuació, el veritable descobriment del cinema li va arribar en la seva època universitària, quan també va començar a fer teatre.

"Vinc d'una ciutat petita, allà no arribaven gaires pel·lícules. Va ser a la universitat quan vaig començar a veure cinema europeu i asiàtic i va ser un enorme descobriment per a mi, perquè hi havia una estètica i punts de vista diferents del cinema americà, amb els quals em sentia més a gust", assenyala.