El comediant nord-americà Bill Cosby va demandar ahir set de les més de cinquanta dones que l'acusen d'haver abusat sexualment d'elles per presumpta difamació, segons va informar la seva advocada, Monique Pressley.

El veterà actor afroamericà va qualificar les acusacions d'aquestes set dones de "malvades, oportunistes, falses i difamatòries", i de "mer intent d'aconseguir diners" i "arruïnar" la seva reputació.

Les acusacions "li han causat i li segueixen causant un dolor substancial i danys a la seva reputació, contractes empresarials, vergonya, mortificació, danys a les seves propietats, empreses, comerç, professió i ocupació", va indicar l'advocada.

"El senyor Cosby sosté sense embuts que ell ni va drogar ni abusar sexualment de les acusades i que cada acusada ha publicat maliciosament i sabent-ho comentaris falsos i acusacions des de la tardor del 2014 fins avui en un intent de danyar la seva reputació i extreure beneficis pecuniaris", va apuntar la representant legal.

Per la seva banda, el lletrat que representa les set dones demandadas, Joseph Cammarata, va qualificar el moviment de "jugada bàsica de qualsevol advocat".