L'institut de secundària, SINS Cardener, de Sant Joan de Vilatorrada, ha estat guardonat amb el segon premi Escuelas para la Sociedad Digital, en la categoria d'Instituts Públics, que atorga la Fundación Telefònica en reconeixement al treball innovador que els centres apliquen en l'ensenyament.

El guanyador absolut del premi ha estat l'IES Cartima, de Màlaga, i els bagencs han quedat en segona posició, d'entre més d'un centenar de centres presentats de tot l'estat. Aquest segon premi està dotat amb 4.000 euros, i valora la integració de la tecnologia digital en l'aprenentatge i les metodologies aplicades a l'aula.

S'ha valorat la trajectòria que ha dut a terme en aquest sentit el centre des del seu naixement el 2012. D'una banda, integra aparells digitals en totes les matèries, i de l'altra, aplica un mecanisme de renovació continuada de les assignatures, fugint de les classes magistrals. El centre treballa un model participatiu en què es fomenta l'autonomia de l'alumne mitjançant un horari que es divideix en 5 franges: habilitats (que integra llengües, música, matemàtiques, educació física, i plàstica), tallers (de jardineria, digital bàsic i avançat, arts o ciències...), llen-guatges (inclou escriptura, cuina, la SINS Band, fotografia, teatre...), i tutories (grupals i individuals).

Per al director del centre, David Atzet, aquest premi demostra que "en època de crisi i amb recursos més aviat escassos, des dels centres públics també és possible innovar".