Vuitanta candidates de països de tot el món competiran avui en el concurs Miss Univers 2015, en una gala que se celebrarà a Las Vegas (Estats Units) i en la qual les aspirants llatines parteixen entre les favorites per aconseguir la corona.

Després del triomf el 2014 de la model colombiana Paulina Vega, les representants de països llatins com Veneçuela, Mèxic, Colòmbia i República Dominicana se situen al capdavant de les travesses de les que tenen més possibilitats de convertir-se en la propera Miss Univers.

L'edició número 64 d'aquesta competició internacional de bellesa arriba precedida de la polèmica que hi ha hagut al llarg de l'any pels comentaris de Donald Trump, que van motivar nombroses queixes de les veus llatines i van fer que països com Mèxic i Costa Rica anunciessin la seva renúncia a participar en el concurs.

Posteriorment, el magnat i aspirant republicà a la Casa Blanca va vendre els drets de Miss Univers 2015 a l'empresa WME/IMG. El canvi de propietaris i el fet que se'n modifiqués la gestió va comportar que, finalment, tots els països llatins accedissin a concursar-hi.

Les models competiran en les categories de vestit de bany, vestit de nit i entrevista i, com a novetat en aquesta edició, el públic televisiu tindrà l'opció de votar en directe per la seva candidata preferida.

El comediant i presentador nord-americà Steve Harvey i la intèrpret porto-riquenya Roselyn Sánchez conduiran la gala de Miss Univers 2015, que a més tindrà les actuacions musicals de Seal, The Band Perry i Charlie Puth.