Alta, rossa, de somriure permanent i elegància innata, la barcelonina Mireia Lalaguna ha fet història per haver-se convertit en la primera espanyola que es corona Miss Món, encara que ella ho té clar: ha guanyat per la seva personalitat, no pel seu físic, afirma.

"Estic molt contenta, però la gent que m'ha valorat ha sabut trobar qui és realment la Mireia, estaven buscant una bellesa interior, no només exterior", aquesta jove catalana en una entrevista concedida a l'agència Efe.

Adornada amb la corona blava de brillants i amb un vestit del mateix color, que semblava escollit a joc, Lalaguna va admetre, encara amb una certa incredulitat, que "no m'esperava arribar al top cinc". Aquesta jove de 22 anys, estudiant de Farmàcia, l'any passat ja va ser escollida Miss Atlàntic.

La nova Miss Món no dubta a l'hora de dedicar el seu premi. Va per als seus avis, "que no han pogut venir a la Xina perquè queda molt lluny". Alhora, però, també es va recordar de tots els seus amics, ja que a molts els haurà de deixar de veure en aquests 12 mesos de regnat, que es passarà viatjant pel món i col·laborant en actes benèfics. "Espero tenir un any brillant", va assegurar la jove catalana, que va afirmar que el treball d'una Miss Món, el més compromès dels concursos de bellesa, "no és una tasca fàcil, però crec que ho gaudiré moltíssim, perquè m'encanta viatjar".

La nova Miss Món va posar en relleu que tenia molt present que mai abans una altra representant espanyola havia aconseguit aquest premi (Amparo Muñoz va guanyar el 1974 l'altre gran concurs de bellesa planetari, Miss Univers).

"Crec que és tot un orgull", va afirmar, recordant que Espanya havia estat a prop d'aconseguir una corona de Miss Món el 2013, quan la candidata va ser Elena Ibarbia, que va quedar en quart lloc. Lalaguna ha passat un mes en terres xineses, al costat de la resta de participants.