Els tallers de L'... Ara t'ho explico, promoguts per la Biblioteca Central d'Igualada, han fet 10 anys i per celebrar-ho l'equipament va organitzar dissabte un espectacle familiar amb contes per a nens i nens de 0 a 3 anys, que va anar a càrrec de la companyia La mama i la padrina. Aquesta activitat s'organitza des de l'any 2006, conjuntament amb les llars d'infants municipals La Ginesta, L'Espígol, La Lluna i La Rosella.

Per a la directora de la Biblioteca, Montse Lobato Just, la importància d'aquesta activitat rau en l'estreta col·laboració que hi ha entre el centre i les llars d'infants municipals per promoure la importància dels contes com a eina d'aprenentatge tant per als pares i educadors com per als fills: "en els tallers es fomenta que els pares comparteixin la lectura de contes amb els seus fills i, alhora, que utilitzin aquests contes per conèixer-los millor", explica. De fet, la filosofia del projecte, quan va néixer, era tractar temes educatius delicats des d'un punt de vista diferent i des de la perspectiva dels infants. "Esperem continuar aquesta col·laboració, com a mínim, 10 anys més!", subratllava la directora.

Més d'una vintena de professionals de diverses disciplines han participat en aquestes sessions, en les quals s'han tractat una cinquantena de temes, sempre a partir de la lectura d'un conte. Per exemple, La princesa i la porqueta, de Jonathan Emmett, va servir per introduir el tema de l'A d'autonomia; Compte amb la granota de William Bee per parlar de P...de por; o Marecrits de Jutta Bauer en la sessió de L de límits. Tots els textos i lectures recomanades es poden consultar a la sala infantil de la Biblioteca i també estaran disponibles a l'espai infantil del web www.bibliotecaigualada.cat. Les trobades es duen a terme de forma periòdica a les diverses llars d'infants durant el curs escolar.