A punt de tancar l'any, el web de Regió7 ja ha superat les 5,1 milions de visites. Hem repassat els temes que més interès han generat entre els nostres lectors i us els recollim en aquest article.

10. Incendi en una desballestadora de Sant Fruitós / 8.891 lectures

El 22 de setembre, cap a 2/4 de 3 de la tarda, va començar a cremar un incendi e una planta desballestadora situada al polígon del Grau, al costat de l'autopista C-16, de Sant Fruitós de Bages. Les flames van començar en una pila de cotxes desballestats i les tasques d'extinció van ser laborioses. A més, una densa columna de fum va obligar a tancar portes i finestres a l'urbanització de les Brucardes. El telèfon d´emergències 112 va rebre un centenar de trucades relacionades amb aquest incendi, però cap d´elles per afectacions personals.

9. 27-S, les eleccions autonòmiques catalanes amb més participació (77 %) / 9.519 lectures

El 27 de setembre, els catalans i catalanes van tenir una cita amb les urnes per elegir la formació del Parlament, un esdeveniment que es va poder seguir en directe a Regió7.cat. Plantejats en clau independentista i amb victòria de Junts pel Sí, els comicis van marcar un rècord de participació, amb gairebé 10 punts més que en els celebrats el 2012.

8. Un jove mor en accident de trànsit a la C-55 / 13.499 lectures

Un jove de 27 anys, Sergio Melero Rodríguez, va morir el 7 d'octubre en un accident a l'eix del Cardener (C-55), a Callús, quan el cotxe que conduïa va xocar frontalment contra un camió. El noi, segons els Mossos d'Esquadra, vivia actualment a Manresa, tot i que era originari de Cardona, on viu una bona part de la seva família.

7. La fundació Ampans celebra els seus 50 anys / 13.679 lectures

L'entitat va organitzar una gran festa el 4 de juliol a les seves instal·lacions de Santpedor per commemorar el seu mig segle de vida. Va ser un acte obert a tota la societat.

6. Mor un treballador a la mina de Vilafruns / 14.412 lectures

El navassenc Sergi Font Vilardell, treballador de l'empresa Montajes Rus, subcontractada per ICL Iberia, va morir a finals de novembre a l'interior de la mina de Vilafruns (Balsareny). Font era veí de Navàs de 26 anys, feia tasques de manteniment i va perdrela vida en caure-li a sobre una roca despresa de la galeria on es trobava.

5. Un veí de Moià mor a la variant de Manresa en circular en sentit contrari / 15.318 lectures

La C-55 es va cobrar aquest setembre una nova víctima mortal, Pere Grané Solà, de 79 anys i veí de Moià, que va circular en sentit contrari fins a topar frontalment amb un altre vehicle al quilòmetre 27. Tres vehicles més també es van veure implicats en el sinistre

4. Judici per una mestra de Gironella acusada de maltractaments / 21.941 lectures

El procés penal contra la mestra de Gironella que va ser enregistrada mentre maltractava dos nens d´1 any d´edat de la llar d´infants de l´Anunciata va ser seguit amb gran interès a www.regió7.cat. La docent va ser condemnada a l'abril a quatre anys de presó. El Jutjat Penal número 1 de Manresa va decidir castigar durament Esther Sitges Bertran, de qui s'ha pogut demostrar que els forçava a menjar i a dormir de forma clarament negligent.

3. El segon premi de la loteria de Nadal deixa més de 10 milions d´euros al Pont de Vilomara / 23.343 lectures

La perseverança té premi i en aquest cas van suposar per a uns quants veïns d'El Pont de Vilomara guanyar més de 10 milions d'euros gràcies a tenir a les seves mans 83 dècims del 12.775, el número que en el sorteig extraordinari de Nadal va ser agraciat amb el segon premi. Feia més de 45 anys que una parella portaven d'Osuna (Sevilla) el mateix número i el repartien al poble.

2. Crim amb violència extrema al Barri Vell de Manresa / 31.944 lectures

El 25 d'octubre, els Mossos d'Esquadra es van trobar en un pisc del carrer de Santa Maria una parella morta. El cas va sacsejar la capital del Bages. Segons fonts pròximes a la investigació, ella, de 35 anys i de nacionalitat argentina, va posar fi a la seva vida degollant-se. Abans, va treure la vida a l'home, Dani Soria, membre d'una família molt vinculada a l'Agrupació Cultural del Bages, a qui hauria donat un cop al cap seguit de quatre ganivetades, una d'elles mortals.

La comitiva funerària, a l'exterior de la Seu. Foto: Salvador Redó

1. Foc d'Òdena: 1.235 hectàrees cremades / 49.639 lectures

Un dels incendis forestals més importants dels darrers anys va tenir lloc aquest estiu, a cavall de l'Anoia i el Moianès. Es va declarar a Òdena i va arribar fins a Sant Salvador de Guadiola, calcinant pel camí més de 1.235 hectàrees de bosc i de conreu. Més de 130 dotacions terrestres i 11 mitjans aeris dels Bombers van treballar en la seva extinció i un elevat nombre de veïns i veïnes d'urbanitzacions properes van ser desallotjades.