El president dels Estats Units, Barack Obama, compleix l'equador de les seves vacances nadalenques al seu estat natal de Hawaii, on aprofita per descansar al costat de la família abans del retorn a Washington en el seu últim any en la presidència.

En el seu Nadal a Hawaii, el setè consecutiu que hi passa com a màxim mandatari nord-americà, Obama ha satisfet ja part de la rutina prevista, que inclou partits de golf, senderisme, nadales, visites a les belles platges de l'illa i trobades amb militars. No obstant això, la majoria dels dies li comencen al gimnàs. Ahir feia una setmana des que Obama va arribar a Hawaii acompanyat de les seves filles Sasha i Malia i la seva esposa Michelle, i des de llavors ja ha pujat a un volcà adormit, el Kohelepelepe, al sud de l'illa d'Oahu; i ha recorregut el Centre Natural de Hawaii, dedicat a la preservació mediambiental i la vinculació dels nens amb la naturalesa.

No ha deixat de banda la seva gran afició, i ha participat en diverses rondes de golf, en una de les quals va aconseguir probablement el seu millor cop en mesos, en embocar la bola des de gairebé 13 metres de distància, i que va dedicar als periodistes que l'acompanyaven.

També ha tingut temps per sopar en algun dels restaurants més famosos de Honolulu, com el MW, que es vana de combinar el típic menjar hawaià amb la gastronomia contemporània.

En els seus dies de descans, Obama aprofita per desconnectar de l'enrenou polític de la capital nord-americana, encara que en aquesta ocasió l'any es va tancar amb un acord pressupostari.