Times Square es prepara per Cap d'Any, una tradició que reuneix a la icònica plaça prop d'un milió de persones, la majoria turistes, amb reforçades mesures de seguretat i l'habitual negoci per als comerços de la zona, que elevaran els seus preus per fer l'agost el dia 31 de desembre.

Els turistes que diumenge immortalitzaven la seva visita a Nova York fotografiant Times Square van poder captar com la bola que baixarà després el compte enrere al número 1 de la famosa plaça era recoberta per 288 vidres lluminosos.

El xou de Cap d'Any a Times Square és seguit pel voltant de mil milions de persones a tot el món per televisió. Els valents que prefereixin veure-ho en directe podran gaudir de les actuacions de Jessie J, Carrie Underwood, Demi Lovato, Luke Bryan i Maluma, entre d'altres. Aquest any la previsió meteorològica és menys freda que altres vegades, de 12 graus de temperatura.

"Ja hi vaig ser una vegada i mai més em veuran per aquí. Hi vaig arribar a les 12 del migdia i ja no hi cabia ni una agulla. Dotze hores sense poder menjar, estirar les cames o anar al lavabo", va explicar Carlos, un espanyol que fa tres anys que és a Nova York. Però malgrat les advertències, molts d'aquells dels que visquin per primera vegada el canvi d'any a Nova York no podran evitar acostar-se a la lluminosa plaça i al seu ritual del compte enrere per allò que "cal fer-ho un cop a la vida" , explica Gabriela, un hondurenya.

Els que no tinguin problemes de pressupost potser s'aventuraran a pagar bastant més del que és habitual als restaurants de la zona, encara que això sí, hauran de preparar almenys 400 dòlars per persona si volen tastar el menú de Cap d'Any a l'Olive Garden de Times Square, on només prometen "visió limitada" de l'espectacle.

També es disparen els preus al Bubba Gump Shrimp, on aquesta nit cal desemborsar 799 dòlars per persona, tot i que en aquest mateix lloc un plat de les seves famoses gambes homenatge a la pel·lícula Forrest Gump costa normalment 15 dòlars.

Més enllà de l'espectacle i els menús, enguany seran molt presents les mesures de seguretat, que, tot i que ja es van incrementar fa catorze anys després dels atemptats de l'11 de setembre del 2001, aquest any seran reforçades després dels fets de París.

Com ja va succeir en l'última desfilada d'Acció de Gràcies, la policia de Nova York incrementarà la seva presència a Times Square, que en els últims dos mesos està més vigilada que mai atesa la gran afluència de turistes.

Aquest 31 de desembre es compliran 111 anys des que els propietaris del número 1 de Times Square van decidir celebrar una festa a l'últim pis. La primera vegada que la bola va baixar després d'un compte enrere va ser el 1907 i des de llavors s'ha convertit en un esdeveniment icònic de Nova York i en una tradició de recepció de l'any nou.

Durant més de sis hores, i un cop els organitzadors han separat els assistents en diferents àrees per garantir la seguretat de la zona, comencen les actuacions per amenitzar la llarga espera.

Quinze minuts després del final de festa i el "petó d'any nou" tocarà abandonar el lloc, que pot arribar a requerir una altra hora sencera, per deixar pas al batalló de la neteja. L'endemà Times Square ha de continuar sent Times Square.