Els darrers dies d'aquest 2015 podria fer més fred al Pirineu que al pol nord, segons els pronòstics d'institucions científiques internacionals que situen la temperatura prevista per a la penúltima nit de l'any entre els dos graus sota zero i els tres graus sobre zero. Unes temperatures que desafien la norma, ja que la mitjana de les darreres quatre dècades se situa en 29 graus negatius. Un fred severíssim propi del que qualsevol s'imagina en la foscor de la interminable nit àrtica. Però el que pronostiquen els estudiosos de la meteorologia i el clima és una temperatura que en aquell punt del planeta es pot considerar de calor extrema i que sembla confirmar les alarmes més pessimistes sobre el desglaç de l'oceà Àrtic, amb tos els efectes que pot tenir sobre les zones habitades del planeta, tant per les modificacions de les pautes climàtiques com per l'alteració del nivell del mar i el seu impacte en forma d'inundació de zones costaneres superpoblades.

Aquests dies fa més fred a Texas que al pol nord, comenten als Estats Units. Com a causant de l'anomalia s'assenyala una àrea gegant de baixes pressions amb el centre a Islàndia està portant aire càlid del sud cap al nord, i que trastoca les pautes climàtiques a totes dues bandes de l'Atlàntic nord, des de la península Ibèrica i Florida fins a Groenlàndia i el pol.

Mentre que el nord de les illes britàniques pateix inundacions històriques, el centre d'Anglaterra podria tenir la nit de Cap d'Any més càlida registrada en més de 350 anys, i celebrarà aquestes festes amb temperatures dignes dels mesos primaverals d'abril i maig per a la zona.