Greenpeace ha augurat un agreujament del problema dels refugiats climàtics en el món i ha lamentat que el dret internacional no reconegui encara aquesta figura de protecció, malgrat estar recollida expressament per l'ONU.

El responsable de la campanya del canvi climàtic i energia de Greenpeace, Mariano González, ha assegurat a Efe que els 25 milions d'éssers humans obligats a desplaçar-se de les seves zones d'origen per causes mediambientals seguiran creixent el 2016 i vorejaran els 200 milions el 2050.

"En la mesura que no es freni l'escalfament global del planeta i això es tradueixi en alteracions climàtiques, la xifra de refugiats climàtics anirà pujant", amb la dificultat afegida de provar que efectivament ho són.

"Tot i que el tema dels refugiats sirians no es degui a aquest problema, prèviament hi va haver una sequera molt forta al país que va fer que molta població rural hagués de fugir cap a les ciutats", ha recordat González.

Si es compleixen les previsions dels científics sobre la pujada del nivell del mar, se'n podria veure afectada el 25% de la població mundial, que viu a menys de 25 metres de la línia costanera.