El novel·lista George R. R. Martin, autor de la saga literària en la qual s'inspira la sèrie televisiva Juego de tronos, va anunciar en el seu blog que no ha aconseguit acabar a temps el sisè volum The Winds of Winter (Vents d'hivern).

"The Winds of Winter no està acabada", anunciava l'escriptor i guionista nord-americà George R. R. Martin (Bayonne, Nova Jersey, 1948) en el blog que té allotjat a la seva pàgina web.

"Esteu decebuts i no sou els únics. Els meus editors estan decebuts, HBO està decebuda, els meus agents i els meus editors estrangers i els traductors estan decebuts", però "qui està més decebut sóc jo", subratllava l'escriptor.

Martin tenia previst lliurar el manuscrit als seus editors a final de l'any 2015 perquè The Winds of Winter, el sisè volum de la popular saga literària Cançó de Gel i Foc, en la qual es basa l'adaptació televisiva Juego de tronos de la cadena nord-americana HBO, pogués ser publicada a principi d'aquest any.

L'escriptor tampoc havia aconseguit complir el termini d'entrega anterior, que havia estat fixat l'octubre passat.

Amb aquest nou retard, l'autor de la saga fantàstica avisa els seus lectors que és molt difícil que el nou volum arribi a les llibreries abans que s'estreni a HBO la sisena temporada de Juego de tronos el pròxim abril, malgrat tenir ja "centenars de pàgines" escrites.

"Durant anys, els meus lectors han anat al davant dels teleespectadors. Aquest any, per diverses raons, serà al contrari", lamenta l'autor, que no dóna dades sobre l'arribada de The Winds of Winter a les llibreries.

"Els terminis m'estressen", escriu en la seva llarga nota, després de la qual escriu una segona publicació per agrair el "gran suport" rebut per part dels seus fans.

La resposta dels seus "lleials seguidors" és "sorprenent", exclama Martin, agraït per "les paraules amables i bons desitjos" que li han expressat els seus lectors en el devessall de comentaris que han escrit després de llegir el seu anunci.