Un nou estudi clínic anunciat ahir al Regne Unit comprovarà si l'exercici físic pot ajudar els homes a combatre el càncer de pròstata i millorar la seva esperança de vida.

L'assaig, dut a terme per investigadors de la universitat anglesa de Sheffield, parteix de la idea que l'esport millora la salut general i la qualitat de vida, de manera que podria ajudar a frenar el creixement de cèl·lules cancerígenes.

L'equip investigador, amb el suport de la fundació contra el càncer Cancer Research UK, farà un seguiment durant dotze mesos a 50 homes diagnosticats amb càncer de pròstata localitzat.

Durant aquest període, alguns d'ells faran sessions aeròbiques setmanals supervisades, mentre que la resta dels voluntaris rebrà únicament informació sobre els beneficis de l'esport.

Els investigadors examinaran aquests homes al llarg d'aquest període i comprovaran els seus nivells sanguinis de l'antigen prostàtic específic, una proteïna produïda per les cèl·lules prostàtiques la presència de la qual ajuda a comprovar si el tumor creix.