Un codi de la Segona Guerra Mundial es resisteix en un concurs de desxifradors

Un empresari barceloní ha llançat la proposta com una promoció del seu sistema d'encriptació de missatges

08.01.2016 | 00:00

L'empresari barceloní Dídac Sánchez ha augmentat de 25.000 a 40.000 euros la recompensa per a qui sàpiga desxifrar un codi secret utilitzat en la Segona Guerra Mundial, després que 2.223 persones de més de 30 països hagin competit per resoldre'l sense èxit.
La nova empresa de software d'encriptació de missatges promoguda per Dídac Sánchez ha llançat el concurs per a promocionar el seu sistema de criptoanàlisi, que permetrà encriptar qualsevol text o document, correu electrònic, converses de WhatsApp, Messenger, SMS, Skype i Telegram, així com trucades.
Una vegada que ha finalitzat el termini del concurs sense que cap dels participants hagi desxifrat el missatge, l'empresari ha decidit ampliar fins al 30 d'abril el termini i augmentar la recompensa a 40.000 euros. Segons 4YEO, fins ara han participat 372 concursants d'Espanya, 224 de Mèxic, 219 dels EUA, 211 del Regne Unit, 176 d'Alemanya, 132 d'Àustria, 115 de França, 78 de Rússia, 55 d'Ucraïna i 43 del Japó, entre d'altres. El concurs consisteix a desencriptar un missatge construït amb el mateix codi que l'utilitzat en l'últim missatge pendent de transcriure de la Segona Guerra Mundial. El concurs, obert l'1 de setembre i que expirava el 31 de desembre, ha quedat desert i per això l'empresari ha decidit prorrogar-lo.
Després de tres anys d'investigació i una inversió d'1,5 milions d'euros, el grup empresarial espanyol Dídac Sánchez ha desenvolupat aquest nou sistema de software de seguretat denominat 4YEO (ForYourEyesOnly), que es basa en l'estructura del codi utilitzat pels britànics i la resistència francesa en l'únic missatge encara no desxifrat fins ara de la Segona Guerra Mundial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema