Els científics del Centre Alemany Aeroespacial (DLR) faran aquest diumenge un últim intent per contactar amb el mòdul Philae, del que no s'han rebut senyals des del 9 de juliol de l'any passat. "El temps apressa i volem esgotar totes les possibilitats", va dir el director del projecte, Stephan Ulamec. El cometa Churyumov-Geramisenko, sobre el qual es troba posat Philae, s'allunya cada dia més del Sol i, segons un comunicat del DLR, les condicions a final d'aquest mes seran tan negatives que la missió trobarà la seva fi natural. En el moment en què la temperatura del cometa es col·loqui per sota dels -51 graus, el mòdul deixarà de tenir possibilitats de funcionar.

El 10 de gener els científics i enginyers del DLR enviaran una ordre a Philae amb el propòsit que faci un moviment que li permeti assumir una posició més favorable pel que fa al Sol i espolsar-se la pols que cobreix els panells solars.

El pitjor que pot passar, segons els científics, és que la sonda espacial no pugui rebre l'ordre. No hi ha claredat sobre l'estat en què es troba Philae perquè la sonda no envia senyals. Les últimes dades de què es disposen són de l'estiu de l'any passat.