El calendari espacial de la Xina aquest any inclourà una missió espacial tripulada, la sisena d'aquest tipus del país asiàtic, així com el llançament del segon laboratori al cosmos, va confirmar la signatura estatal encarregada d'aquests plans, citada pel diari oficial China Daily.

En presentar l'agenda per l'any que comença, la Corporació Aeroespacial de Ciència i Tecnologia de la Xina va indicar que aquest any serà el del llançament de la nau tripulada Shenzhou 11. El seu principal objectiu serà acoblar-se amb el laboratori espacial Tiangong 2, que també es posarà en òrbita el 2016.

Xina ha conduït fins el moment cinc missions tripulades, la primera d'elles el 2003 i la més recent el 2013, amb les que han estat llançats a l'espai 10 astronautes xinesos (vuit homes i dues dones).

Les dues últimes missions van atracar al primer laboratori espacial xinès, el Tiangong 1, que ara serà reemplaçat per una segona versió, que és una part del programa xinès per establir una estació espacial permanent al voltant de la Terra a partir de 2018.