En qüestió d'ulleres, els experts ho tenen clar: les del nou President de la Generalitat, Carles Puigdemont, són d´un format excessivament clàssic, i fan ressaltar poc la imatge d´algú amb un càrrec com el seu. Òptics consultats per aquest diari aposten per un estil més modern: ulleres més grans, i si pot ser, amb muntura de pasta, i que cobreixi tota la lent.

Els òptics defensen les ulleres com un dels articles que més respon a la personalitat i al gust de cadascú, però això no impedeix anar a la moda, «i ara que Puigdemont ha estrenat càrrec, potser també hi hauria d´adequar la imatge». Ho diu Andreu Valín, d´Òptica Manresa, partidari d´un look «no tan clàssic». A diferència de les que mostrava Puigdemont al ple de diumenge, «ara es porten ulleres amb muntura a dalt i a baix», i això és el que aconsellaria al nou president: «de pasta o de metall gruixut, però a sobre i a sota», de l´estil «de les que porta Artur Mas».

I és que les ulleres també donen personalitat, però s´ha de saber trobar: «les de Xavier Trias són rodones, i li escauen», i en canvi, pel format i l´estil que tenen les de Puigdemont, «més aviat el fan passar desapercebut; segons com, ni t´adonaries que en porta», apunta Valín. «Destacaria més amb més muntura, i se´l veuria igualment seriós però més actual i més a la moda». Quant al color, «un marronet, un granatós o un blau fosquet», afegeix, «però no un negre». I és que «amb tants cabells i foscos, les ulleres negres li enduririen excessivament el rostre».

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. FOTO: Andreu Dalmau/EFE

Unes ulleres un pèl més grans «li donarien un aire més retro», sosté Montse Soler, responsable d´Òptica Soler de Manresa, i entén que possiblement això l´afavoriria «perquè és més modern i el que es porta». Si més no, considera que li convindria un format «no tan horitzontal» que li permeti ensenyar més els ulls.

La necessitat que ressaltin els ulls també l´assenyala Daniel Caballé, d´Òptica Visió, que recomana a Puigdemont «unes ulleres més verticals», si bé «les que porta ara li escauen força perquè se li veu la cara neta i mostra les faccions».

Massa cabells en un pentinat poc actual

Coincidència unànime entre els barbers i perruquers consultats sobre l´excés de cabells en el pentinat del nou President, Carles Puigdemont, així com en la sospita que potser a dins hi ha alguna pròtesi que n´infla el volum. «No es porta, no és d´actualitat», explica Itziar Serrano, de Perruqueria Itziar, però «potser ja fa anys que el du així».

Els darrers anys, els establiments dedicats als cabells han notat un auge de l´interès dels homes per estar a la moda. «La perruqueria per a ells ha evolucionat bastant, i la gent està molt al dia», apunta Nasi Nadeu, de Perruqueria Nadeu, que concreta que «aquest boom ja ve de fa un parell d´anys».

Sílvia Muntané, de Sílvia Perruqueria, assegura que «el pentinat d´en Puigdemont m´agrada, però trobo que és massa bombat, massa esponjós per la part de dalt. Tallar-se´l no li aniria malament, sobretot per treure cabells de sota». No obstant això, creu que l´aspecte capil·lar de la principal autoritat del país és «modern», ja que «el fa veure més juvenil».

Fins i tot Puigdemont va fer broma del seu pentinat en el ple d´investidura de diumenge, quan va fer referència a la semblança que li atribueixen amb el de la sallentina de la CUP Anna Gabriel. El polític convergent, però, en un to simpàtic, es va afanyar a dir que aquesta era l´única semblança entre ell i l´univers cupaire.

Puigdemont durant el ple d'investidura del dia 10 de gener. FOTO: Alberto Estévez/EFE

Muntané reconeix que la capfica el dubte sobre si Puigdemont porta algun tipus de suport extern que contribueix a augmentar el volum dels cabells. «Quan se li enreda una mica el serrell, es passa el dit per la cella, però quan algú es vol apartar els cabells de la cara, fa com si es pentinés», explica. I puntualitza: «no vull dir que no sigui natural, no ho puc assegurar, però quan acota el cap, el remolí és massa estàtic, i això em fa rumiar».

Sobre aquest punt també s´interroga Itziar Serrano, i apunta al fet que «a vegades hi ha gent que ho fa per dissimular les orelles o qualsevol altre motiu. En tot cas, la presidència l´ha agafat en un moment en què necessitaria arreglar-se una mica els cabells». Nasi Nadeu també és del parer que a Puigdemont li cal un cop de tisores, però «una mica de serrell li queda bé perquè té la cara una mica ampla i li ho compensa». El manresà també pensa que com a «moda» aquests cabells són «zero» i, malgrat tot, té clar, com Serrano i Muntané, que «cadascú s´ha de sentir còmode amb el pentinat que porta».