L'actor nord-americà Sean Penn ha assegurat que la seva polèmica entrevista amb el narcotraficant Joaquín El Chapo Guzmán "va fracassar", ja que no va treure a la llum el debat polític de fons sobre la guerra contra les drogues, que era la seva intenció.

La revista Rolling Stone va publicar el cap de setmana passat l'entrevista que l'actor nord-americà va fer al capo del càrtel de Sinaloa al començament d'octubre passat, quan estava pròfug.

"El meu article va fracassar. Deixeu-me ser ser clar. El meu article ha fracassat", va dir Penn en una entrevista al programa 60 minuts de la CBS, que s'emetrà demà, diumenge, i de la qual s'han difós alguns extractes. L'actor va subratllar que la seva intenció era obrir el debat sobre el consum i tràfic d'estupefaents, així com els efectes de la guerra contra les drogues que tiren endavant el Govern dels EUA i els d'altres països.

"Posarem tot el nostre esforç, la nostra energia, tots els nostres milers de milions de dòlars sobre el "tipus dolent", i què passa? Tenim una altra mort l'endemà de la mateixa manera", ha indicat Penn.

En la seva conversa, el Chapo Guzmán va remarcar que "el narcotràfic no depèn d'una sola persona. Depèn de molta gent (...) Si no hi hagués consum, no hi hauria vendes".

Penn, guanyador de dos premis Oscar, ha indicat que tant és si s'està "a la dreta moral o a l'extrema esquerra", el cas és que "molts dels nostres fills prenen drogues. I quant temps hem passat en l'última setmana, des que va sortir l'article, parlant d'això? L'1 %? Essent generós", ha subratllat Penn.

L'article de Penn va ser divulgat poc després que Guzmán fos capturat el dia 8 de gener a la localitat dels Mochis, en el seu estat natal de Sinaloa.

Però Penn ha rebutjat que la seva entrevista amb el narcotraficant facilités la seva captura, com han assegurat alguns funcionaris de Mèxic, cosa que ha qualificat de "mite".