El Pessebre Monumental de Manresa ha tancat la seva dissetena edició de la millor manera possibe: batent rècords d'assistència. Aquest Nadal, la mostra, que s'exposa des de fa 15 anys a l'Espai 7 del Casino, ha atret un total de 16.255 vistes, que superen la barrera dels 16.000 que no es va poder assolir l'any passat.

L'entitat organitzadora, el Grup Pessebrístic de Manresa, ha assenyalat que "aquest registre de visites representa un rècord mai aconseguit a Manresa en una mostra cultural, en un espai tan curt de dies d'exposició". Remarquen, a més, que "en el món del pessebrisme català, sols un parell d'entitats actuals registren un nivell tan alt de visites, i a més tenint en compte que obren les seves exposicions quatre setmanes més que la de Manresa".

El naixement exposat aquest Nadal a Manresa juntament amb un conjunt de 23 diorames que recreen diversos episodis (des de la fugida d'Egipte a l'Anunciació), permetia el visitant contemplar-lo des de tots els angles per la seva estructura circular. El pessebre, fet amb poliuretà, imitava un poble hebreu.

Enguany, a banda d'obrir en horari de tarda de dimarts a diu-menge per al públic general, la mostra també ha estat visitable per a escolars els matins dels dies feiners. En total han estat 384 les persones provinents de les escoles Joviat i Renaixença, interns de Lledoners, avis de les residències Montblanc i Font de Capellans, així com membres d'Ampans, les que han pogut gaudir del pessebre en horaris de matins de dies feiners.