Glenn Frey, un dels fundadors de The Eagles, ha mort aquest dilluns a Nova York als 67 anys, segons ha anunciat la banda en un comunicat.

El famós guitarrista de la banda estatunidenca, mundialment coneguda per la cançó 'Hotel California', ha mort després de complicacions per artritis reumatoide, colitis ulcerosa i pneumònia.

"No hi ha paraules que poden descriure el nostre dolor, ni el nostre amor i respecte per tot el que ell ens ha donat, a nosaltres, a la seva família, a la comunitat musical i a milions de fans a tot el món", assenyala la banda en el comunicat.

Nascut a Detroit el 1948, en la dècada dels setanta es va incorporar a The Eagles al costat de Don Henley, Bernie Leadon i Randy Meisner, en què, a més de guitarrista, va ser vocalista en temes com 'Take It Easy','Peaceful Easy Feeling','Tequila Sunrise' i 'Heartache Tonight'.

Després de deixar la banda als vuitanta i emprendre una carrera en solitari i fins i tot endinsar-se en el món de la interpretació, els últims anys ha col·laborat en els darrers treballs de la banda,'1972-1999: Selected Works','The Very Best of the Eagles' i 'Long Road Out of Eden'.