La presidenta de l'Acadèmia de Hollywood, l'afroamericana Cheryl Boone Isaacs, va reaccionar ahir a la manca de diversitat mostrada per les nominacions als Oscar en les seves últimes dues edicions i va prometre "grans canvis" després que artistes negres amenacessin de boicotejar la cerimònia, com Spike Lee, que va rebre un Oscar honorífic el novembre, o Jada Pinkett Smith, esposa de Will Smith, que va dir en el seu perfil de Facebook que aquest any no assistirà a la cerimònia i ni tan sols la veurà per televisió.

"M'agradaria reconèixer el magnífic treball dels nominats d'aquest any", va indicar Isaacs en un comunicat enviat als mitjans. "Al mateix temps que celebrem els seus extraordinaris èxits, em sento afligida i frustrada per la falta d'inclusió. És un tema de conversa difícil però important, i és l'hora de fer canvis". L'Acadèmia no ha escollit cap actor negre per segon any consecutiu a les nominacions dels Oscar, una situació que el 2015 va provocar la creació de l'etiqueta #OscarsSoWhite (Oscars tan blancs) a les xarxes socials i que, després de l'anunci de les candidatures, dijous passat, es va intensificar amb l'etiqueta #OscarsStillSoWhite (Oscars encara tan blancs). La darrera vegada que va tenir lloc una situació semblant va ser el 1997 i el 1998.

Segons Isaacs, l'Acadèmia prendrà "mesures dràstiques per modificar la composició dels membres" ja que, segons Los Angeles Times, el 93 % dels acadèmics són blancs, el 76 % són homes i l'edat mitjana és de 63 anys. Paradoxalment, la cerimònia la conduirà l'humorista negre Chris Rock.