Davant la prohibició de matrimonis en les files del seu grup maoista, una parella d'insurgents indis van abandonar les armes per amor i el cap de setmana van segellar el seu idil·li en un inusual casament amb més de 10.000 visitants, en la qual la policia, a la qual aviat s'integraran, va fer d'amfitriona.

Fins fa poc, Koshi Markam era guerrillera rasa d'un grup maoista i el seu ja marit, Lakshman Podiyal, subcomandant en una formació del mateix tipus en una localitat severament castigada per la insurgència a l'estat de Chhattisgarh, a l'est del país.

"Abans lluitàvem contra la policia i pels maoistes. Els nostres superiors no van aprovar el nostre amor, així que ens vam lliurar i ara la Policia ens ha casat", va explicar Podiyal a periodistes davant l'interès mediàtic generat.

En un dels dos tipus de guerrilles maoistes que operen a Chhattisgarh, els matrimonis estan permesos, però Markam i Podiyal pertanyien als denominats maoistes "locals", als quals se'ls prohibeix casar-se i en molts casos són sotmesos a vasectomies o mètodes similars en el cas de les dones.