L'actriu australiana Cate Blan-chett ha confessat que trencar les expectatives imposades en la seva vida personal i professional és un dels factors que més l'han ajudat a madurar i fer una vida plena de satisfaccions.

"Els moments de la meva vida en què he desafiat les expectatives que els altres tenien de mi i les limitacions que m'havia imposat han resultats ser sempre les experiències més satisfactòries", va explicar l'actriu durant un esdeveniment a Tòquio.

Com a exemple, la intèrpret va recordar el moment en què li van oferir dirigir amb el seu marit, el dramaturg Andrew Upton, la Sydney Theatre Company a Austràlia.

"La gent del meu entorn deia que era una bogeria, que repercutiria en la meva carrera", va recordar Blanchett, que considera que els esdeveniments no podrien haver-se desenvolupat de cap millor manera.

L'australiana és a Tòquio promocionant Carol (2015), pel·lícula que li ha valgut una nominació com a millor actriu en els pròxims premis Oscar, i que s'estrena a Japó el proper 11 de febrer.

La intèrpret va parlar sobre el repte que suposa sentir-se bé i oblidar les preocupacions pels efectes del pas del temps en una professió com la seva on es presta gran atenció a l'aparença externa, en un esdeveniment celebrat per la firma de cosmètics KS-II, amb la que Blanchett porta treballant més d'una dècada.

"El canvi és inevitable, tots ens movem en la mateixa direcció, ens fem vells", va exposar amb un gran somriure.

La guanyadora de dos Oscar -un a la millor actriu per Blue Jasmine (2013) i un altre a millor secundària per The Aviator (L'aviador, 2005)- va animar les 300 convidades a fer front als desafiaments del dia a dia per "aconseguir l'impossible".

"Ningú sap el que proporcionarà el dia, i per a mi això forma part d'estar viu. Tots els dies tenen els seus desafiaments", va opinar Blanchett, per a qui la clau de l'èxit està en anar "pas a pas" per solucionar els problemes i superar les dificultats diàries.