L'exercici físic excessiu, la hipertensió arterial i l'obesitat poden provocar un creixement excessiu del cor i això ocasiona errors cardíacs. Ara, un equip de científics espanyols ha identificat dues proteïnes que controlen aquest creixement, el que obre la porta a noves teràpies.

Depenent de les necessitats de cada etapa de la vida, el cor s'adapta modificant la seva mida. Creix de forma normal segons ho fa el nostre cos i fins i tot durant l'embaràs. No obstant això, l'exercici físic excessiu, la hipertensió arterial i l'obesitat poden provocar un creixement excessiu d'aquest òrgan, una situació que pot arribar a derivar en un atac cardíac, informa en una nota de premsa el Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars (CNIC) , les investigadores Guadalupe Sabio i Bàrbara González-Terán signen aquest treball.

L'estudi, publicat a la revista Nature Communications, en concret descriu el mecanisme pel qual les proteïnes p38 gamma i p38 delta són capaços de controlar el creixement del cor.

És la primera vegada que es vincula a aquestes dues proteïnes amb la funció de cor.