La inauguració de la mostra Gegants va servir per homenatjar en un emotiu acte el surienc Josep Graells i Circuns, recentment desaparegut, que fa 60 anys va iniciar el moviment geganter a Súria.

L'alcalde, Josep Maria Canudas, va parlar de la donació dels gegants i gegantons com "un acte de generositat" del promotor del moviment geganter surienc, que també va ser regidor de Cultura de l'Ajuntament de Súria a mitjan segle XX i fundador de l'històric grup folklòric dels Fadrinets del Poble Vell. Canudas va destacar la tasca de Graells com a promotor, divulgador de la cultura popular i "cohesionador social". L'alcalde també es va referir als gegants com a "animadors indiscutibles de la nostra vida social" i va encoratjar els geganters a mantenir viva la tradició.

Pel què fa a l'exposició, es podrà veure fins al proper 6 de març a la sala Cal Balaguer del Porxo. Els protagonistes de la mostra són els gegants antics de Súria, Sebastià i Barbarà, i els gegantons Montserrat i Jordi, que en els darrers mesos van ser cedits al municipi per la família Graells. Segons es va anunciar durant l'acte, aquestes figures de la imatgeria local seran exposades de forma permanent al Poble Vell.