Quan els membres de Jove Cambra Manresa van fer 40 anys i es van veure obligats a sortir de l'entitat, on els integrants han de tenir de 18 a 40 anys, alguns van decidir buscar la manera de mantenir l'activitat i el contacte. La primera proposta va ser que es podien trobar per anar a fer un cafè, però n'hi van anar molt pocs. Després, per sopar, però tampoc no va quallar. La tercera va ser la definitiva. Van quedar per dinar i la idea va agradar. Enguany, el col·lectiu ciutadà Tertúlies a la Cuina celebra trenta anys.

Florenci Serra, cofundador de Tertúlies a la Cuina, que en l'actualitat integren 25 persones amb professions molt diverses (ara per ara, no hi ha cap dona, però hi tenen les portes obertes), explica que el seu lema és "bon beure, bon menjar i bona parla". En aquestes tres dècades de vida han convidat a les seves trobades -el primer i el tercer dilluns de cada mes- des del dissenyador Adolfo Domínguez fins a l'expresidenta del Congrés dels Diputats, Luisa Fernanda Rudi, i l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Núria Gispert, a banda de la majoria de noms propis de la política de la comarca del Bages. Fan visites -com una de guiada a la Sagrada Família de Barcelona- i, en època d'eleccions, organitzen un debat entre els alcaldables i una tertúlia posteleccions per analitzar els resultats. El 2006, el col·lectiu va administrar la Festa de la Llum de Manresa.

El lloc de trobada és el restaurant La Cuina, on dilluns vinent faran un dinar d'aniversari. Posteriorment, tenen previst organitzar alguna altra activitat per commemorar aquests trenta anys de vida.