Gordon Goody, un dels atracadors del famós assalt al tren de Glasgow, al Regne Unit, perpetrat l'any 1963 i que en el seu dia va ser considerat el robatori més espectacular del segle XX, va morir als 86 anys a Almeria.

L'Ajuntament de la petita localitat on vivia des de feia diverses dècades ha informat en un comunicat de la mort de qui va ser un dels protagonistes de l'atracament més famós de la història britànica.

L'assalt a un tren de correus, que anava des de Glasgow (Escòcia) fins a Londres, al seu pas per la localitat anglesa de Cheddington, es va considerar llavors robatori més gran a un ferrocarril del seu segle.

El botí amb què es van fer els lladres, de 2,6 milions de lliures (3 milions d'euros), va suposar tot un rècord llavors , que avui equivaldria a uns 40 milions de lliures (46,2 milions d'euros).

L'Ajuntament de la localitat en què residia Goody va assenyalar que els que van tenir oportunitat de conèixer-lo van apreciar "la seva amabilitat, el seu afecte a la família, als amics i a les seves moltes mascotes que havia salvat del carrer".

Tot un cavaller

"Era tot un cavaller que s'allunya de la imatge que puguin tenir aquells qui no el coneixien, o que es podria tenir a tenor dels difícils anys que van marcar gran part de la seva vida", afegeix.

Un altre dels components de la banda, Charles Wilson, també es va instal·lar a la costa espanyola després de la seva posada en llibertat el 1978, i va morir assassinat d'un tret el 1990 a la seva casa de Marbella.