L'any 1348 Manresa va patir un episodi de pesta negra que va provocar una reducció dràstica de la població de 5.000 a 2.400 habitants. Aquest fet és l'excusa d'una de les activitats que organitza el CAE per la Festa de la Llum de Manresa. La 4a edició del joc de ciutat La Plaga se celebrarà la tarda del dissabte 13 de febrer per diferents indrets del centre històric. El dijous 18 de febrer tindrà lloc la 8a edició del torneig de Carcassonne, que inclourà unes expansions creades pel Club del Joc del CAE per ambientar el joc original amb els fets i els personatges del misteri de la Llum.

Al joc de ciutat La Plaga els equips participants -d'entre 3 i 5 persones- hauran d'utilitzar el seu enginy per superar diferents proves i obtenir els ingredients per elaborar el remei que permeti curar la malaltia. Cap a les 7 de la tarda es comprovarà si entre tots els equips s'han aconseguit els ingredients amb la quantitat necessària.

Pel que fa al torneig de Carcassonne, es farà al Cafè del Taller (c. Sobrerroca, 14). A les 9 del vespre es confirmaran les inscripcions i es farà el sorteig de la 1a ronda de partides i a 2/4 de 10 de la nit s'iniciarà la competició. La segona i tercera ronda es faran utilitzant el sistema suís de competició. La competició manresana forma part dels tornejos classificatoris per al Campionat estatal de Carcassonne, que es farà a Madrid el mes de juny vinent. Els tres primers classificats hi tindran una plaça reservada.

En les dues activitats, la inscripció és gratuïta i s'ha de fer a través del web ww.cae.cat. El nombre de places és limitat i es cobriran per rigorós ordre d'inscripció.