El papa Francesc ha instat mitjançant un videomissatge publicat ahir a tenir cura del medi ambient i, per això, recomana promoure un nou estil de vida que alliberi el món de "l'esclavatge del consumisme".

"Estem d'acord que la Terra és una herència comuna i els fruits han de beneficiar tots. No obstant això, ¿què passa al món on vivim?", s'ha qüestionat en aquest segon vídeo del Papa, amb el qual cada mes vol abordar un tema concret. Francesc ha remarcat que "la relació entre la pobresa i la fragilitat del planeta requereix una altra manera d'exercir l'economia i el progrés i aconseguir un nou estil de vida".

El pontífex, que hi parla en espanyol, assegura que "necessitem una conversió que ens uneixi a tots: alliberar-nos de l'esclavatge del consumisme". "Aquest mes et faig una petició especial: que tinguem cura de la Creació rebuda com un do que cal conrear i protegir per a les generacions futures. Tenir cura de la casa comuna", ha conclòs.

La gravació, d'1,25 minuts, intercala imatges relacionades amb el medi ambient, com muntanyes o prats, amb algunes escenes que posen en evidència el fenomen de la contaminació, com ciclistes amb màscares o platges brutes.

El Papa apareix novament assegut en un escriptori, sota una llum zenital, mirant a càmera i pronunciant el seu missatge pausadament. La qüestió de la protecció del medi ambient, de "la casa comuna", ha estat objecte de gran atenció per part de Francesc durant el seu pontificat i ja va centrar la seva primera encíclica, Laudato Si (2015).

El vídeo del Papa, com ha estat anomenada aquesta iniciativa, es difon a les xarxes socials i és parlat en la seva llengua materna i subtitulat en deu idiomes.