El "quidditch" de Harry Potter es fa realitat com a esport

08.02.2016 | 00:00
Un instant d´un partit de l´esport més estrany a Espanya, el "quidditch"

Algunes històries de ficció fascinen milions de lectors de tot el món amb els seus personatges i trames, una cosa que fa que moltes persones vulguin viure en aquesta realitat paral·lela on, de vegades, la màgia és possible i això fa per exemple que els jocs d'escombra de Harry Potter es facin realitat.
Els llibres i pel·lícules d'aquesta saga són part d'un fenomen en el qual els lectors i seguidors s'apropien tradicions i esports de la ficció, com el quidditch.
Aquesta modalitat, que segons les novel·les de Harry Potter es juga volant sobre escombres, ha arribat a Espanya, on joves apassionats per aquestes històries i els jocs d'equip practiquen una disciplina que barreja el rugbi, l'handbol i el joc de la pilota presonera.
Un dels equips de quidditch més longeu d'Espanya és el Malaka Vikings, que va representar Andalusia en el campionat nacional d'aquest esport que se celebrava aquest cap de setmana a Rivas Vaciamadrid (Madrid) i que va ser vencedor del torneig regional enfront dels equips de Granada i Jerez de la Frontera (Cadis).
La fundadora i vicepresidenta de Malaka Vikings, Paula Marmolejo, va explicar a Efe que es prenen aquest esport "molt de debò" i que, encara que no volin, segueixen unes regles similars a les de la ficció amb caçadors, colpejadors, guardians i cercadors que intentaran anotar tots els punts possibles.
Marmolejo va assenyalar que per marcar punts s'ha de passar una pilota anomenada quassel per uns cèrcols, i que s'assembla "una mica al rugbi, perquè hi ha placatges, encara que estan una mica més limitats perquè solament es poden fer amb una mà i sempre frontalment", de genolls cap amunt i d'espatlles cap avall.
Com en els llibres, l'snitch daurada és la pilota més preuada del joc, que en la ficció vola al seu caprici, però que en la realitat és "una persona de groc que pot defensar-se fins i tot amb moviments de karate per no ser atrapada", ja que suma 30 punts en el marcador de l'equip que la capturi.
Sobre les opinions que provoca aquest joc, Marmolejo va comentar que "la gent es queda impactada, pensa que és de frikis o no entenen el quidditch com a esport", una idea que va qualificar d'equivocada, ja que "tota la gent que se'n mofa després ho prova i es queda a l'equip".
L'equip Malaka Vikings va ser fundat el setembre del 2014 amb tres equips més a Espanya i des de llavors ha usat les xarxes socials per créixer i aconseguir jugadors sense límit d'edat per als seus entrenaments i tornejos.
Paula Marmolejo va destacar que en el quidditch els equips són mixtos i que el reglament exigeix solament que hi hagi un màxim de sis jugadors de tots dos sexes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema