Nou de cada deu joves d'entre 10 i 15 anys navega per la xarxa de forma habitual amb una baixa percepció dels riscos associats amb la seva privacitat, segons va advertir ahir l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT).

Amb motiu de la commemoració avui del Dia Mundial de la Seguretat a Internet, l'APDCAT va recordar que impulsa un programa d'educació digital en l'ús de les TIC per als menors amb el títol de "Menors, Internet i Tecnologies: créixer i conviure en un món digital". Aquest programa pretén donar resposta a l'ús cada vegada més habitual i precoç de les TIC i advertir que els menors són els més exposats a les conseqüències d'un ús irresponsable d'Internet malgrat la seva progressiva conscienciació sobre els riscos.

La majoria d'usuaris es concentra en la franja infantil i adolescent: el 92 % de la població de 10 a 15 anys és internauta i el 70 % de nens de 12 anys disposa d'un dispositiu mòbil.

Els menors són, de fet, els usuaris més actius i que més hores es passen connectats, segons l'APDCAT.

"Es tracta de la franja que més riscos pot tenir per un ús inadequat de les tecnologies de la informació i comunicació", va advertir la directora de l'APDCAT, Maria Àngels Barbarà.

"Molts usuaris de smartphones, sobretot molts menors, tenen la noció que estan utilitzant un telèfon i no que el que tenen a les mans és un ordinador que cal utilitzar amb el mateix nivell de precaució que un PC", ha afegit.