Ja ho va dir Charles Dickens: l'home és un animal de costums. I per costum o per rutina, s'entén un acte que es fa de forma gairebé automàtica, sense qüestionar-se realment si el que s'està realitzant s'executa correctament o no, ja que moltes vegades hi ha camins més curts o fàcils.

Per exemple, sabries com pelar alls sense que se't quedin impregnats els dits de la seva forta olor? Saps per a què serveix el forat a l'extrem del mànec de la paella? Descobreix aquests trucs quotidians i molts més i fes la teva vida una mica més senzilla.

Abocar el tetrabric de la llet o del suc sense esquitxar

És molt comú esquitxar-nos o tacar-nos quan aboquem el líquid d'un tetrabric en un got. Encara que pocs s'entretenen a llegir les recomanacions dels cartrons, aquestes expliquen que per servir correctament el líquid, el tap ha d'estar a la part de dalt, no a baix, tal com es fa normalment.

No perdis ni un gra de sucre

Per obrir els sobres allargats de sucre sense desaprofitar ni un sol gra, la forma idònia de fer-ho és abocant el sobre al cafè o la llet des del mig, no des d'un extrem.

Obrir un pot sense perdre la força com Samsó

Abans de retorçar-se els canells per aconseguir obrir un pot i desesperar-se per no aconseguir-ho, aplica aquest truc. Fica la punta d'un ganivet per sota la tapa i fes palanca contra el pot, fins que faci un so similar a 'pop', que voldrà dir que ha entrat l'aire. Ara, obrir-lo no et suposarà cap esforç.

Tallar paper d'alumini sense que se surti de la caixa o s'arrugui

A la caixa on ve el paper d'alumini hi ha dues pestanyes a cada lateral, que cal pressionar, i serveixen per subjectar el rotllo. D'aquesta manera és més fàcil fer-lo girar sense que se surti de la caixa ni s'arrugui.

Subjectar una palleta a la llauna de refresc

Quan la llauna està plena és molt complicat que la palleta quedi dins, ja que tendeix a sortir de l'orifici. Per eliminar aquest problema, els fabricants ofereixen la solució en la mateixa anella de la tapa; l'únic que cal fer és girar-la, de manera que quedi sobre l'orifici de la llauna i serveixi de subjecció per a la palleta.

On deixar les culleres de fusta mentre cuinem?

La resposta és a la mateixa paella. El mànec té un forat al seu extrem que és perfecte per introduir o subjectar la cullera de fusta que utilitzem per remoure el que cuinem. Una solució efectiva per no tacar el taulell de la cuina.

Pelar alls, sense tocar-los

Oblida't del mètode tradicional de colpejar la fulla del ganivet contra el gra, escampant petits trossos de pell per arreu. Fica el gra sencer d'all en un pot, tanca'l i agita'l durant 20 segons; quan aboquis el contingut en un plat descobriràs que les dents ja no tenen pell!

Servir crispetes sense llavors

Per evitar que es barregin les crispetes acabades de fer al microones i les llavors que hagin quedat a la bossa, obre la bossa lleument, posa-la cap per avall i sacseja-la lleugerament perquè els grans es colin per la ranura. A continuació, neteja el bol, obre la bossa i aboca totes les crispetes que s'hagin fet correctament.

Eixugar-se les mans amb tovalloletes de paper

Si després de mullar-te les mans necessites diverses tovalloletes de paper per eixugar-te-les i sempre et queden trossos enganxats a la pell, has d'utilitzar el següent truc. Després de rentar-te les mans, sacseja-les unes dotze vegades per alliberar-te de l'excés d'aigua. Ara agafa un tros de paper, doblega'l per la meitat i asseca't. En necessitaràs només un!

Fil dental que no talli la circulació dels dits

En comptes d'anar enrotllant el fil dental als dits índexs, tallant-los la circulació, prova lligar un tros de fil en cercle i moure'l per les peces de la teva boca. Digues adéu als dits morats!