La fibromiàlgia i la fatiga crònica tenen explicació genètica, i no psicològica

Els afectats mostren una accentuada vulnerabilitat davant els tòxics i agents ambientals en general

09.02.2016 | 00:00

Els gens expliquen les malalties de fibromiàlgia i fatiga crònica, en particular els 90 polimorfismes a l'ADN que afecten el sistema immunològic i nerviós dels malalts, segons un estudi de Genomic Genetics International.
L'estudi, fet a 3.000 persones, representa l'única evidència científica de marcadors genètics associats a la fibromiàlgia i dóna reconeixement al fet que la fibromiàlgia és una malaltia amb un origen neurològic, resultat de desequilibris neuroquímics en el sistema nerviós central i no un trastorn psicològic de somatització. Tenint en compte els resultats, el doctor José Ignacio Lao, director de Genomic Genetics International, ha elaborat un programa individualitzat que serveix d'eina d'ajuda dins del procés de diagnòstic i tractament de la fibromiàlgia, per abordar els afectats i prevenir el desenvolupament de la malaltia.
El nou programa aconsegueix fer l'anàlisi de totes les possibles combinacions genètiques, per a cada via molecular que pot estar relacionada amb l'origen d'aquests problemes de salut.
Les persones que tenen fibromiàlgia mostren un grau de vulnerabilitat davant tòxics i agents ambientals en general que resulta molt superior al de la resta de la població. El seu organisme reacciona de forma exagerada davant d'estímuls externs i mostren una hipersensibilitat molt acusada davant del dolor, el que destaca com a característica principal per suposar el seu diagnòstic. Els malalts tenen tendència a la falta o dèficit de neurotransmissors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema