Enviar un document a la paperera no és sinònim d'esborrar-lo perquè l'empremta digital de tot el que fem al nostre ordinador és "inesborrable", adverteix el professor d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Josep Jorba. Amb motiu de la celebració ahir del Dia Internacional d'Internet Segur, Jorba ha avisat de les conseqüències del rastre que deixem a les xarxes socials i a Internet en general i dels perills contra la privacitat quan naveguem en ordinadors o smartphones.

"Encara que la seguretat informàtica 100% no existeix, és necessari adoptar certes mesures per preservar al màxim la nostra informació", afirma Jorba.

La importància de protegir les dades és deguda al fet que "algunes informacions que en un moment podem considerar públiques, més endavant pot interessar-nos que siguin privades", segons l'expert, que recomana cuidar l'"empremta digital", que és "el rastre que cada individu deixa a Internet" i que "és inesborrable, per molt que aquest cregui que la informació ha estat eliminada".