L'institut d'Auro de Santpedor, que té una tradició extensa en projectes internacionals, ha rebut recentment dues importants distincions en aquest terreny.

Per una banda, durant el bienni 2013-2015, el centre docent bagenc va portar a terme el projecte "Combining Europe with a musical rope (EU-ROPE): Let's make a musical", que ha rebut el segell de qualitat tant de l'agència espanyola Etwinning -que té per objectiu facilitar els contactes on-line entre centres d'Europa- com de l'agència europea. I, d'altra banda, posteriorment aquest mateix projecte ha estat seleccionat només amb 9 més, d'entre un total de més de 4.000, com a exemple de bones pràctiques a l'hora de combinar la plataforma Etwinning i el programa Comenius.

Des de l'any passat, fins al mes de juny del 2017, l'institut d'Auro porta a terme un nou projecte europeu, dins del programa Erasmus+, que es titula "Employability on Stage", que explora els camins de l'ocupabilitat dels joves també treballant-ho de diverses maneres que conflueixen en l'elaboració de quatre musicals que es representaran en les quatre trobades internacionals que tindran lloc al llarg d'aquests quatre anys.

Un musical per a tot el poble

La primera trobada s'està duent a terme, precisament, aquesta setmana. Alumnes de Polònia, Itàlia i Turquia van arribar a Santpedor dilluns a la tarda i s'hi estaran fins dissabte. Els joves s'allotgen en cases de les famílies dels alumnes de l'institut, fan activitats de descoberta de la zona, activitats de socialització entre ells i la preparació del musical, que tindrà lloc a Cal Llovet, demà, dijous, dia 11, a les 8 del vespre. Representants de l'institut bagenc remarquen que l'espectacle és obert tot el poble i que l'entrada és gratuïta.