L'Escola Agrària de Manresa del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la cooperativa Xarxa AgroSocial han arribat a un acord per impulsar plegades experiències de camp. La cooperativa comercialitza sota la marca 2147 Mans fruita i verdura ecològiques produïdes als camps de les onze entitats sòcies, que donen feina a persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o en risc d'exclusió social.

La Xarxa AgroSocial necessitava un espai d'I+D on poder assajar sobre el terreny i valorar gammes, varietats i formes de conreu òptimes. Per aquest motiu, la Fundació Catalunya-la Pedrera ha posat a la seva disposició part dels horts de Sant Benet.

L'Escola Agrària de Manresa, per la seva part, fa anys que realitza experiències de camp a la seva finca de Can Poc Oli, on fa la part més pràctica de la formació que ofereix, dins el Pla anual de transferència tecnològica. Enguany, es preveu un assaig varietal de pèsol i una caracterització de varietats tradicionals de presseguer.

Gràcies a l'acord a què s'ha arribat amb la Xarxa AgroSocial, una part dels assaigs es realitzaran als horts de Sant Benet. L'escola cedirà les persones tècniques que planificaran cada assaig, en faran el seguiment i en trauran les conclusions. Per part seva, la Xarxa AgroSocial hi aportarà la resta d'equip humà, les eines i les matèries primeres necessàries.

2147 Mans la formen 1074 persones que han sumat esforços i mans per treballar la terra per obtenir productes ecològics, a preus assequibles i d'origen local.