Adéu a Philae, els ulls humans a la superfície d'un cometa

El mòdul està mut des del 13 de juny del 2015 i no confien en nous contactes, però destaquen que va poder fer el 80 % de la feina

13.02.2016 | 00:00
La sonda espacial Rosetta va enviar el mòdul Philae a la superfície

L'Agència Espacial Europea (ESA) creu que gairebé no hi ha possibilitat de recuperar el contacte amb el mòdul Philae de la sonda Rosetta, que és al cometa 67 / P Churyumov-Gerasimenko però en silenci des del mes de juliol passat. "Desafortunadament, les possibilitats que el mòdul Philae contacti amb el nostre equip s'estan acostant a zero", ha declarat l'expert del Centre Aeroespacial Alemany (DLR) Stephan Ulamec.
El científic ha afegit que s'han deixat d'enviar instruccions al mòdul i seria "una gran sorpresa" que es tornin a rebre senyals de la nau, que va aterrar al cometa el 12 de novembre del 2014 de manera accidentada i va entrar en hibernació després de 60 hores de treball.
En aterrar al cometa, Philae no va aconseguir llançar els arpons amb els quals havia de quedar fixada a terra i va rebotar dues vegades, detenint-se finalment en una zona coneguda com Abydos, a 1 quilòmetre de distància del punt escollit per al descens, Agilkia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema