El raper Kendrick Lamar, amb cinc guardons, i l'estrella pop Taylor Swift, amb tres incloent-hi el de millor disc de l'any per 1989, van compartir la glòria a la 58a edició dels premis Grammy celebrats a Los Angeles diumenge al vespre.

Després de tres hores i mitja de cerimònia, Lamar va obtenir els reconeixements al millor disc de rap (To Pimp Up a Butterfly), millor cançó i actuació de rap (Alright), millor col·laboració de rap (These Walls) i millor vídeo musical per Bad Blood amb Taylor Swift.

No obstant això, el guardó més cotitzat, el de millor àlbum de l'any, va anar a parar a Taylor Swift per 1989, que va fer triplet en vèncer també en vídeo musical (Bad Blood) i millor àlbum de pop vocal. Swift ja acumula deu premis de l'Acadèmia de la Gravació en la seva trajectòria.

En el seu discurs, Swift va recordar que és la primera artista femenina que guanya dues vegades el Grammy a millor àlbum i va advertir a "les dones joves" que pot haver-hi gent que tracti de "soscavar" el seu èxit o "treure crèdit" dels seus "èxits i fama". "Però si et centres en la feina i no deixes que aquesta gent et desviï, algun dia arribaràs allà on vols anar, miraràs al teu voltant i sabràs que vas ser tu i la gent que estimes els que et van posar aquí. I aquesta serà la millor sensació del món", va afegir.

En una nit que va estar farcida d'actuacions espectaculars de les estrelles del moment i també d'algunes concessions a la nostàlgia, un dels moments més destacats de la gala va tenir el segell de Jackson Browne i The Eagles, que van interpretar una emocionant Take It Easy en record del desaparegut Glenn Frey.

Lady Gaga com a Bowie

Però tot plegat va quedar en no-res quan va sortir Lady Gaga, que, amb un joc de llums que dibuixava sobre la seva cara els mil i un rostres del camaleònic David Bowie, va iniciar un espectacle visual i colorit on va enllaçar cançons del desaparegut artista com Space Oddity, Changes i Heroes.

Com a curiositats, l'expresident dels Estats Units Jimmy Carter va rebre el Grammy al millor àlbum parlat per A Full Life: Reflections at Ninety, el llegendari Tony Bennett va aconseguir el seu Grammy número 18 en triomfar en la categoria de millor disc de pop vocal tradicional i Rihanna va cancel·lar a última hora la seva actuació a causa d'uns problemes vocals.