Una estudiant de disseny de Manresa, Paula Terra, juntament amb tres companys més de la Universitat EINA de Barcelona, adscrita a l'Autònoma, han ideat una estanteria modular interactiva que s'adapta a la mida i a les formes dels objectes que sostenen.

El producte es va presentar recentment la fira Habitat de València, a l'apartat dedicat a joves talents del disseny. El centre universitari EINA els el va cedir per l'originalitat de la seva proposta. L'estanteria va cridar l'atenció als visitants, que bàsicament són grups de compra, distribució, comerç especialitzat, arquitectes i dissenyadors. A causa de la bona acollida ara els seus autors se'n plantegen la producció industrial i la comercialització.

Han batejat el producte amb el nom de Köllen, i és obra de Paula Terra i Núria Jané, de Sabadell, Adrián Alonso, de Vic, i Oriol Campillo, de Barcelona. Tots estudiants de Disseny gràfic i de productes.

L'estanteria és una estructura autònoma que permet modular la seva amplada o els estants, la quantitat i la distància que hi ha entre ells. Està formada per llistons, de manera que es poden col·locar en diferents posicions segons el que s'hi vol posar al damunt. Segons els seus autors, també "es tracta d'un element de decoració que segueix una estructura ordenada gràcies a la regularitat en la col·locació dels llistons", que tenen un contorn sinuós.

Primer van idear l'estanteria, i després van fer una maqueta que és la que es va presentar a la fira Habitat de València. Els joves dissenyadors asseguren que la seva forma de dissenyar està basada "en la simplicitat i la funcionalitat", amb acabats finals de qualitat.

Paula Terra, que estudia tercer, és l'autora del logo Manresa 2022 i del pòster commemoratiu del 25è aniversari del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat.