Una aplicació catalana permet seguir en temps real els terratrèmols del món

Informa automàticament dels sismes catalans i hi afegeix dades procedents de la resta del planeta

20.02.2016 | 00:00

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha creat una nova aplicació gratuïta per conèixer, en temps real, els terratrèmols que es produeixen al món. L'app està disponible per a telèfons mòbils i tauletes amb sistemes iOS i Android.
A través d'aquesta eina, el Servei Sismològic de Catalunya de l'ICGC informa de manera automàtica dels sismes que es produeixen al territori català i a les zones properes. I, per complementar aquesta informació, el Centre Sismològic Euromediterrani proveeix, també en temps real, les dades dels terratrèmols més significatius d'arreu del món, extretes de les diferents xarxes sísmiques existents.
La primera versió d'aquesta aplicació ofereix la llista dels terratrèmols registrats, l'hora en la qual s'han produït, la seva geolocalització i la distància dels epicentres, un mapa interactiu amb la representació d'aquests epicentres, un filtre per regions i per magnituds, i la possibilitat de rebre avisos dels darrers sismes.
El desenvolupament del SISMOCAT s'emmarca en l'esforç de l'ICGC per posar a l'abast de la ciutadania eines cartogràfiques i sismològiques innovadores aprofitant les noves tecnologies.
L'institut ofereix, per exemple, el Pintamaps (una eina per personalitzar els mapes), l'ull del temps (per visualitzar els canvis en el paisatge català) i l'Instamaps (per confeccionar cartografia a mida). Totes aquestes eines són consultables i accessibles al betaportal de l'ICGC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema