PSOE i C's ens volen canviar a la zona horària de Londres

El pacte de govern pretén "recuperar el fus horari GMT", cosa que vol dir endarrerir els rellotges 60 minuts per apropar-los a l'hora solar real

27.02.2016 | 00:00
Fita del meridià GMT a Greenwich

L'acord de govern signat entre els líders del PSOE i Ciutadans, Pedro Sánchez i Albert Rivera, preveu en un dels seus apartats "recuperar el fus horari GMT", cosa que equival a endarrerir l'horari oficial una hora per tal que coincideixi amb el de Londres o Lisboa, i no amb el de Berlín o Roma com passa ara.
D'aquesta manera, a l'hivern, a Catalunya, l'hora oficial coincidiria quasi exactament amb l'hora solar, i a l'estiu, la diferència seria d'una hora i no de dues -en el cas que es mantingués el doble horari, en sintonia amb la resta de la Unió Europea.
En l'actualitat, a Catalunya, el Sol arriba al punt més alt sobre l'horitzó, el migdia solar, cap a la una de la tarda a l'hivern i cap a les dues de la tarda a l'estiu.
Amb la mesura proposada, al matí es faria de dia una hora abans, i al vespre es faria fosc també una hora abans.
Per exemple, amb l'horari que es proposa, avui dissabte el sol sortiria a Catalunya cap a dos quarts de set del matí i es pondria una mica abans de tres quarts de sis de la tarda.
Al mes de juny, es faria clar a partir de les cinc de la matinada, i el sol es pondria a dos quarts de nou del vespre. Al desembre, es faria de dia a un quart de vuit del matí i la nit arribaria a dos quarts de cinc de la tarda, quan algunes persones tot just acaben de dinar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema