La Casa Blanca i la NASA fixen Mart com a proper gran repte

Mirades al planeta roig en la tornada a casa de l'astronauta Scott Kelly després de batre el rècord nacional en òrbita amb 340 dies a l'EEI

04.03.2016 | 00:00
Kelly parla en arribar a Houston

La Casa Blanca i l'Administració Nacional de l'Aeronàutica i de l'Espai (NASA) han coincidit a fixar el planeta Mart com a pròxim repte del seu programa aeroespacial després del retorn de l'astronauta Scott Kelly als Estats Units.
Kelly va trepitjar ahir sòl nord-americà a Houston (Texas) en finalitzar aquesta setmana la seva missió de 340 dies a l'Estació Espacial Internacional (EEI), el període més llarg que un astronauta d'aquest país ha estat en òrbita. Només el supera el cosmonauta rus Valeri Polyakov, que entre 1994 i 1995 va passar 437 dies a la desapareguda estació soviètica MIR.
"Aquesta missió representa l'última fita del programa aeroespacial del nostre país, però no serà l'últim, n'hi haurà més. Explorar és en l'ADN del nostre país i mai no ens hem d'aturar", va afirmar Kelly al peu de pista després d'aterrar a Houston, on resideix i es troben les instal·lacions de la NASA.
La salutació de l'astronauta va donar pas a les paraules del director de la NASA, Charles Brodin, i del director de l'Oficina de Ciència i Tecnologia de la Casa Blanca, John Holdren, que van posar el punt de mira a Mart.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema