L'Ajuntament de la ciutat italiana de Milà ha llançat una campanya per sensibilitzar els usuaris dels mitjans de transport perquè deixin el seu seient a les embarassades i està distribuint xapes amb el missatge "Puc seure?" perquè les futures mares les col·loquin en un lloc ben visible.

Des d'ahir en alguns punts d'informació del transport públic milanès situats al centre de la ciutat, com Duomo, Cadorna, Loreto i Garibaldi, es distribueixen mil xapes amb aquest missatge per conscienciar els ciutadans.

La iniciativa de l'Ajuntament s'ha realitzat per sensibilitzar els usuaris del transport perquè cedeixin el seient a les embarassades, cosa que és "un petit gest quotidià que ajuda les dones en un moment tan important de la seva vida", van explicar el regidor de Transport, Pierfrancesco Maran, i el de Benestar, Chiara Bisconti.

El tema de l'educació en els mitjans de transport és, no obstant això, objecte de crítica contínua a Itàlia de les dones embarassades, que en comptades ocasions veuen com algú s'aixeca perquè puguin asseure's a l'autobús, el metro o el tramvia. Tot i això, l'Ajuntament milanès defensa que una bona part de la ciutadania reacciona adequadament quan comparteix el transport públic amb una dona embarassada. La idea de la campanya va sorgir quan una coneguda periodista italiana, Francesca Barra, va penjar un missatge a la seva pàgina de Facebook: "ho he decidit. Dissenyaré una xapa amb el missatge: "Estic embarassada. Aixequeu-vos, incívics"".