El director de cinema i cocreador de la trilogia "Matrix" Andy Wachowski ha anunciat que és una dona transgènere a través d'un comunicat publicat a Windy City Media, un mitjà especialitzat en temes de la comunitat LGBT (lesbianes, gais, transexuals i bisexuals) de Chicago.

"Així que sí, sóc transgènere", ha explicat Lilly Wachowski, el seu nou nom, en un extens i exhaustiu comunicat en el qual detalla els motius del seu anunci.

Lilly Wachoski, de 48 anys, segueix d'aquesta manera els passos de la seva germana i companya creativa Lana, de 50, que en el passat va desvetllar també que era una dona transgènere.

En el comunicat, Lilly Wachowski argumenta que ha fet el pas per temor a que la premsa revelés la seva història. "Quan vius com una persona transgènere és (...) difícil d'ocultar. Només volia-necessitava una mica de temps per tenir el cap en el seu lloc i sentir-me còmoda", argumenta.

La nova imatge de Lilly Wachowski. FOTO: WCM

"Ser una persona transgènere no és fàcil. Vivim en un món majoritàriament obligat i binari pel que fa al gènere. Això significa que si ets transgènere has d'enfrontar la dura realitat de viure la resta de la teva vida en un món que és obertament hostil a tu", afegeix Lilly Wachowski.

Així mateix, assegura que se sent afortunada per tenir el suport de la seva família i els mitjans per permetre's metges i terapeutes. "La meva realitat és que he estat 'transicionant' i ho continuaré fent tota la meva vida", ha indicat la cineasta.

Entre la filmografia de les germanes Lilly i Lana Wachowski s'hi troben la popular trilogia de ciència-ficció "Matrix", "Matrix Reloaded" i "Matrix Revolutions", els films "Speed Racer" i "Cloud Atlas" i la sèrie "Sense8".